top of page

Biokol – odla klimatsmart

Biokol från Odlarns biokol Premium har tagits fram för att möta våra kunders behov och förväntningar på ett riktigt bra biokol. Norrlandskol AB har med hjälp av experter med mångårig erfarenhet tagit fram denna produkt. Den binder näringsämnen tack vare träkolets egenskaper, på vis lakas inte jorden ur. Den ökar även jordens absorptionsförmåga och ökar på så vis växtegenskaperna. Kolet ger rikligt mikroliv och hushåller med näringen på framförallt lätta jordar som grus, sand och mojordar.

 

Odlarns kol är klimatsmart då den binder koldioxid i marken och ger en ökad växtlighet. Alla positiva egenskaper kommer att påverka odlingens resultat under många år framöver

 

Vill du öka produktiviteten i din trädgård samtidigt som du bidrar till att rädda planeten? Då är det absolut det perfekta valet för dig!

 

Biokol är en kraftfull jordförbättringsmedel som kan hjälpa till att förbättra markstrukturen, öka vattenhållande kapaciteten och främja en sund jordhälsa. Genom att använda det i din trädgård kan du öka tillväxten av dina växter samtidigt som du minskar behovet av frekvent bevattning och därmed sparar på vattenresurserna.

 

Det fungerar också som en livsmiljö för mikrober, vilket hjälper till att bryta ner organiskt material och göra näringsämnen mer tillgängliga för växterna. Detta gör att dina växter får tillgång till de viktiga näringsämnena de behöver för att växa starka och friska.

 

Men det är inte bara bra för din trädgård - det kan också bidra till att minska koldioxidutsläppen i atmosfären genom att lagra koldioxid under lång tid. Detta gör produkten till en koldioxidnegativ produkt som kan hjälpa till att rädda planeten.

 

Så om du vill öka produktiviteten i din trädgård samtidigt som du bidrar till att skapa en mer hållbar värld, så är vår produkt det perfekta valet för dig. Prova redan idag och se skillnaden i din trädgård!

 

Biokol och dess fördelar jämfört med andra produkter

 

Det är mer hållbart än kemiska gödningsmedel

Traditionella kemiska gödningsmedel kan ge snabba resultat, men de kan också ha negativa effekter på miljön och jordhälsan. Genom att använda produkten kan du förbättra jordhälsan på ett naturligt sätt utan att utsätta din trädgård för kemikalier.

 

Mer effektivt än andra organiska jordförbättringsmedel

Andra organiska jordförbättringsmedel som kompost och torv kan ta lång tid att bryta ner och frigöra näringsämnen till växterna. Däremot fungerar det som en långsiktig lagringsplats för näringsämnen och frigör dem successivt över tid.

 

Hjälper till att minska koldioxidutsläppen

Biokol är en koldioxidnegativ produkt som kan lagra koldioxid under lång tid. Detta gör det till ett hållbart alternativ för att minska koldioxidutsläppen och bidra till att rädda planeten.

 

Bidrar till att förbättra markstrukturen

Det är mer poröst och kan hjälpa till att förbättra markstrukturen genom att öka luftigheten och dräneringen i jorden. Detta minskar risken för marktäthet och erosion och främjar tillväxten av dina växter.

Biokol Odlarns Biokol Premium 10 liter | Norrlandskol.se

Odlarns Biokol Premium

Laddat biokol

Fraktion: 0-4 mm.
Förpackning: 10 liter.
Info: Biokolet är laddat med hönsgödsel samt mineraler och mikrober. Fungerar utmärkt i både rabatten och i grönsakslandet. För odling i pallkrage rekommenderar vi 10–20 liter per fylld pallkrage. 

 

Säljes till slutkonsument på Byggmax och utvalda handelsträdgårdar.

_DSC0254_s.jpg
bottom of page