top of page
Tjältining på frusen mark | Norrlandskol.se

Tjältining​

Med hjälp av tjältining så kan ni spara mycket tid och även resurser med hjälp av vår kol som är speciellt utformad för just tjältining. På endast 12 till 14 timmar så kommer ungefär 80 –100 centimeter att tinas upp och återigen vara mer lättarbetad.

 

Andra metoder kan ta flera dagar på sig att komma ner på samma djup och kräver då även mer arbetstimmar. Genom användning av tjältining sparar ni både tid, pengar och arbetare.

 

På detta sätt slipper ni även använda dyrbara resurser såsom el, diesel och gasol. Det blir mindre kostnader och även mer miljövänligt. Det finns heller inget behov av att stjäla kol som är i bruk eller kol som används då kol inte är stöldbegärligt.

KONTAKTA OSS FÖR OFFERT >

Processen bakom tjältining

Tjältining är en process där man använder sig av värme från en kolbrännare för att tina upp frusen mark. Processen fungerar genom att kolbrännaren placeras på marken och värmen från kolbrännaren smälter isen under marken vilket gör att marken tinar upp.

Denna metod är effektiv för att tina upp mark som är frusen till en djupare nivå, upp till 100 centimeter, på kort tid. Tjältining kan användas för att tina upp mark för byggnadsprojekt, vägbyggen eller andra projekt som kräver lättarbetad mark.

En annan fördel med tjältining är att det är en mer miljövänlig metod jämfört med andra tinings tekniker som använder el, diesel eller gasol. Kol är en förnybar resurs och är lättillgängligt på marknaden. Dessutom kan kol användas om och om igen vilket gör det till en kostnadseffektiv lösning.

Tjältining är också ett säkrare alternativ för att tina upp mark, eftersom det inte finns någon risk för elektrisk stöt eller läckage av farliga gaser. Det är även mindre bullrigt och har  mindre påverkan på omgivningen än andra tinings tekniker.


 

Tjältining infograf | Norrlandskol.se

Produktfakta

Vi har både kol och briketter för att tina i marken. Kolet är packat i 7,5 och 10 kgs påsar. Kolet är packat på EUR-pall eller på storpall (2,2 x 2,2 m).

Påsarna till kolet är tillverkade av Polyeten (PE). Briketterna är packade i 15kgs pappsäckar och ligger på EUR-pall.

Kolet blir varmare och briketterna brinner längre, så beroende på ert behov kan man välja det som passar er bäst. Tveka inte att kontakta oss om ni behöver råd inför er tjältining. 

120219 Göteborg X (2).jpg
bottom of page